Se apropie septembrie, luna în care fiecare om gospodar de la țară se pregătește de culesul strugurilor. Pe lângă deliciosul must, din struguri se mai pot prepara tot felul de rețete, iar prăjitura cu struguri poate fi cea mai bună idee pentru un desert de duminică.

Pentru prăjitura cu struguri aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 ouă, 30 grame unt topit, 60 grame zahăr, 60 grame făină, un gălbenuş de ou, un sfert de linguriță praf de copt, 1 lingură zahăr, 100 ml lapte, 30 grame unt, 1 lingură frișcă, 2 lingurițe lichior de fructe, 20 grame făină, 250 grame struguri albi şi negri și jumătate de plic gelatină.

 

Mod de preparare:

Pentru prăjitura cu struguri trebuie să vă înarmați cu răbdare, însă rezultatul va merita cu siguranță. Așadar, cele 2 ouă se bat cu 60 g zahăr, până se întăresc. Se adaugă treptat cele 60 g făină, praful de copt, 30 g unt topit, amestecând continuu cu mixerul. Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade, circa 20 de minute. Se lasă să se răcească 5 minute, apoi se răstoarnă pe un platou.

Acum este momentul să vă apucați de cremă. Se amestecă laptele cu 20 g făină şi 30 g unt, se pune la foc și se fierbe până se obţine un sos gros. Se ia de pe foc şi se adaugă 1 lingură de zahăr şi gălbenuşul, amestecând continuu. Se pune crema într-un castron şi se lasă să se răcească. Când s-a răcit, se adaugă 1 lingură de frişcă şi 2 linguriţe de lichior, amestecând cu mixerul.

Crema obţinută se întinde peste tartă. Boabele de struguri se aşează pe toată suprafaţa. Se pune gealtina. Se lasă să se răcească şi, când începe să se întărească, se pune cu lingura peste struguri.

Sursa: delicatesa.ro