Ingrediente:

  • 500 gr. carne macră de porc
  • 3 picioare porc
  • 1/2 cap de porc cu ureche
  • 1 ou fiert tare
  • 200 gr. mazăre fiartă
  • 1 căpăţână usturoi
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Picioarele şi capul se pârlesc la flacăra aragazului, se răzuie şi se spală în mai multe rânduri în apă rece, până ce sunt albe şi curate. Apoi, se înlătură capul.
  2. Carnea şi extremităţile porcului se pun la fiert în 6 litri de apă rece cu sare. Se spumează bine şi se adaugă cepele şi morcovii, care se scot înainte de a fi fiartă carnea.
  3. Se lasă la fiert până ce carnea se ia de pe oase şi zeama scade la jumătate. Carnea se scoate, se aruncă oasele şi ceapa şi ce rămâne se taie bucăţi mici. Usturoiul se pisează şi se pune în zeama în care a fiert carnea. Se lasă aşa 15-20 de minute, după care se strecoară şi se potriveşte de piper.
  4. În patru vase se pune pe fund o felie de ou fiert şi apoi mazăre şi rondele de morcovi. Se pun carnea, bastonaşele de morcovi şi apoi se toarnă zeama. Se acoperă şi se dau la rece, dacă este posibil nu în frigider.

Foto: http://www.preparatedevis.ro