Raluca Moianu “Aerul medieval al Sighișoarei îmi creează senzația de poveste“

0
4126

Raluca Moianu alege în fiecare an o destinație de vacanță în România. Este îndrăgostită de Sighișoara și împrejurimile ei, dar și de mâncarea din zona Moldovei. Om de radio și prezentator TV, Raluca ne-a făcut un top al destinațiilor preferate din țara sa.

Care este locul din țara noastră pe care îl vizitezi cu plăcere de fiecare dată?

Sunt îndrăgostită  de Sighișoara și de împrejurimile sale, așa că  m-aș duce oricând la Saschiz sau la cetatea Biertan. Aerul medieval al zonei îmi creează senzația de poveste, de parcă în orice moment un cavaler în armură și o domniță înveșmântată în mătase ar putea apărea în peisaj. Am filmat în zonă câteva emisiuni și mi-au rămas la suflet imaginile. Apoi, la Daneș, la vreo 5 km de Sighișoara e un domeniu unde  a învățat Mara mea să călărească. Oamenii de acolo sunt atât de primitori, încât îți este mai mare dragul să le treci pragul.

Din punct de vedere culinar, care zonă a țării ți se pare cea mai ofertantă și de ce?

În Moldova am mâncat bunătăți ca nicăieri în altă parte. Nu mă prea pricep la gastronomie, dar pot să spun că papilele noastre gustative au fost tare răsfățate în Bucovina : ciorba rădăuțeană, tochiturile sau clătitele cu smântână, sos de vanilie și scorțișoară te fac să îți dorești să te întorci.

Care ar fi un TOP 5 destinații din România pe care le recomanzi cu plăcere?

Pentru mine în top sunt: o plimbare prin cetatea Sighișoara, o vizită la mănăstirea Voroneț, o lecție de istorie la Sarmizegetusa și încă una în Cetatea Alba Iulia și o vacanță pe ape, printre nuferi și pelicani în Delta Dunării.

Se întâmplă des să mergeti în vacanțe în România? Care a fost ultima vacanță aici?

În fiecare an alegem o destinație de vacanță în România. Sunt multe de văzut în țara noastră, iar pentru Mara este foarte important să învețe geografie “la fața locului”, nu doar din cărți. Recent, am fost cu ea și cu alți copii de la școala de televiziune junior în tabără la Timișul de Sus, în complexul Tamina. Zona este superbă, iar condițiile de cazare extraordinare. Ne-am întâlnit cu vulpi și într-o seara am văzut din cabană un urs care pescuia liniștit în bazinele cu păstrăvi. Recunosc însă faptul că atunci când vine vorba despre o vacanță la mare prefer stațiunile din străinătate.