Este perioada caiselor aromate, perfecte pentru prăjituri, compoturi sau gem. Astăzi, vă propunem o rețetă de prăjitură care merită încercată acasă.

Prăjitură răsturnată cu caise. Este o rețetă care se face rapid, din câteva ingrediente de bază.

Ingrediente: 10 caise medii, 20 g de unt rece, 3 ouă, 75 g zahăr sau zahăr vanilat, 75 g făină și 1 praf de sare.

Mod de preparare: Mai întâi, ungem o formă rotundă cu puțin unt sau o tapetăm cu hârtie de copt. Încălzim cuptorul la 180 de grade și ne apucăm de preparat prăjitura cu caise. Caisele se spală bine, li se scot sâmburii şi le aşezăm apoi în forma unsă cu unt. Separăm ouăle, batem albuşurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe tel, apoi adăugăm zahărul şi mixăm până când albuşurile se întăresc din nou. Adăugăm gălbenuşurile în spuma de albuşuri şi mixăm scurt doar cât să omogenizăm compoziţia. Punem apoi făina în compoziţia astfel obținută, amestecând uşor de jos în sus cu o spatulă. Turnăm aluatul peste caisele din tavă şi dăm prăjitura la cuptor pentru 30 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că pandişpanul este bine copt.

Răsturnaţi prăjitura imediat ce o scoateţi din cuptor. Puneţi un platou deasupra formei în care aţi copt-o şi răsturnaţi rapid, dintr-o singură mișcare. Poftă bună!