Nu este un secret pentru nimeni faptul că mâncarea bucovineană are un gust aparte. Pentru un sfârșit de săptămână în familie, vă propunem să încercați o rețetă din zona Bucovinei: tochitură bucovineană.

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: un kilogram de carne de porc (un mix din: mușchiuleț, pulpă, ceafă, costiță), 300g cârnăciori afumați, 100 ml vin alb dulce, trei căței de usturoi, o linguriță de boia dulce, 50 ml ulei, sare și piper, după gustul fiecăruia, patru ouă și 200 gr.de brânză de vaci sau telemea.

Mod de preparare: carnea se taie cubulețe și se prăjește într-un ceaun, împreună cu costița. Se adaugă puțină apă apoi, să nu se ardă, și se fierbe amestecul de carne la foc mic, până intră furculița în carne. Așa vă veți da seama că este totul bine preparat.

După ce s-a fiert, se adaugă vinul, usturoiul, cârnăciorii tăiați fin (prăjiți și ei).  Separat, se pregătește mămăliga.

Când totul este gata, se servește tochitura pe farfurie, alături de mămăliga, peste care se pune brânza și oul prăjit. (Sursa FOTO:retetepractice.ro)