Vinul fiert este cu siguranță băutura-vedetă a sezonului rece. Nimic nu se compară cu serile de iarnă alături de prieteni, la o cană cu vin fiert cu arome de scorțișoară și cuișoare.

Secretul vinului fiert aromat sunt mirodenii de toate felurile, cu rolul de a parfuma puternic vinul roșu, și votca, pentru mai multă tărie.
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 600 ml vin roșu sec, 500 ml vin de Porto, 200g zahăr, o bucată anason stelat, două bețe scorțișoară, 8 cuișoare, 4 păstăi cardamon, o linguriță de ghimbir ras, o portocală (jumătate feliată, jumătate rasă coaja) , 100 ml votcă, 85g migdale întregi și 85g stafide.

Se zdrobește scorțișoara și cardamonul într-un mojar și se pun apoi într-un borcan cu capac. Se adaugă ghimbirul, coaja de portocală, cuișoarele și votca. Borcanul se închide cu capac și se lasă să stea 24 de ore. Se strecoară votca printr-o sită fină într-o oală. Se adaugă vinul roșu și vinul de Porto, zahărul, migdalele, stafidele și anasonul. Se încălzește amestecul la foc mediu până când încep să se formeze bule pe marginile vasului. Se servește în căni încălzite cu câteva migdale și stafide în fiecare recipient. (Sursa: Huffington Post).