Nimic nu se compară cu gustul lebărului tradițional românesc, preparat ca pe vremuri, din carne și ficat de porc. Rețeta este foarte simplă și nelipsită de pe mesele românilor, mai ales de Crăciun.
Pentru această rețeta de lebăr, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
5 kg carne de porc, 2 kg ficat de porc, 6 metri intestine groase de porc, 4 cepe, boia dulce, două foi de dafin, sare și piper, după gust.
Mod de preparare: Carnea și ficatul de porc se pun la fiert în apă, alături de ceapă, sare și foi de dafin. Când s-au fiert bine, se scot din lichid și se lasă la răcit. Apoi, se toacă fie cu cuțitul, fie prin mașina de tocat, și se amestecă apoi cu boia dulce, sare și piper.
Se amestecă bine și se lasă compoziția la rece pentru două ore. Intestinele, spălate bine, se atașează la mașina de tocat și se umplu. Se leagă la capete cu o ață rezistentă și se pun la fiert pentru 30-40 de minute. Se scot și se păstrează la rece.
Sursa foto: mooza.ro