Avem câteva rețete cu carne de miel potrivite pentru masa de Paște. Drobul, ciorba și friptura de miel vor fi foarte apreciate de întreaga familie, dar și de invitați.
Drob de miel
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: măruntaiele de la un miel (ficat, rinichi, inima), 500 g ficat de pui, 4 ouă fierte și 4 ouă crude, 4 legături de ceapă verde, 3 legături de pătrunjel, 2 felii de pâine, o cană cu lapte, sare, piper, pesmet și un prapur de miel.
Mod de preparare: Măruntaiele mielului și ficățeii de pui se pun într-o cratiță cu apă rece pentru minim o oră, să iasă tot sângele din ele. Apoi, se pun la fiert în apă cu sare. Dacă este cazul, vom spumui. Punem la fiert 4 ouă pentru 5-6 minute din momentul când clocotește apa. Între timp, tocăm mărunt verdeața (ceapa verde, pătrunjelul și mărarul). Măruntaiele fierte bine se lasă la răcit, apoi se dau prin mașina de tocat împreună cu feliile de pâine înmuiate în lapte. Se amestecă cu verdeața tocată și cu ouăle crude și se condimentează cu sare și piper. Într-o tavă de chec pe care o vom unge cu ulei și o tapetăm cu pesmet, punem prapurul cu marginile afară. Umplem tava pe jumătate cu compoziția de drob, aranjam ouălele fierte și apoi turnăm și restul de compoziție peste. Acoperim cu prapurul și dăm totul la cuptor pentru 40-45 minute. (Sursa: www.petitchef.ro)
Ciorbă de miel- rețetă
Ciorba de miel este foarte gustoasă și se găsește pe mesele românilor la zi de sărbătoare. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 700 g carne de miel pentru ciorbă, 2 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o rădăcină de păstârnac, o bucată de țelină, 4 fire de ceapă verde, 50 grame orez, 3 gălbenușuri, 250 ml smântână grasă, 300 ml borș, 1/2 linguriță nucșoară rasă, 1/2 linguriță coriandru măcinat, sare și piper după gust, 7 fire de tarhon proaspăt, o legătură de leuștean.
Mod de preparare: Mai întâi se toacă mărunt morcovii, rădăcinile de pătrunjel și păstârnac, țelina și ceapa verde. Apoi, se pune carnea la fiert într-o oală încăpătoare, cu 3 litri de apă rece. Când începe să fiarbă, se adună spuma de la suprafață. Se pun apoi legumele și când încep să se înmoaie, se adaugă orezul spălat. Se condimentează cu sare, piper, nucșoară rasă și coriandru măcinat. Se lasă să fiarbă, apoi se pune borșul. Într-un castron, se amestecă gălbenușurile de ou cu smântâna și se pune câte un polonic de ciorbă fierbinte. După ce se încorporează 5-6 polonice și se aduce la aceeași temperatură ciorba din castron cu cea din oală, se răstoarnă totul în oală și se amestecă ușor. Se mai pune pe foc să dea câteva clocote, se oprește focul și se pune deasupra tarhonul și leușteanul proaspăt tocate. (Sursa: www.bucataras.ro)
Pulpă de miel cu rozmarin
Pentru această rețetă, aveți nevoie de: o pulpă de miel fără os, 3 linguri miere, 2 linguri muștar iute, o linguriță piper, o linguriță coajă de lămâie, 3 căței de usturoi, sare, piper și 2 crenguțe de rozmarin pentru copt.
Mod de preparare: Într-un vas se amestecă mierea cu muștarul, piperul, coaja de lămâie rasă și usturoiul pisat. Se amestecă bine și se unge carnea cu acest amestec, se acoperă cu folie și se lasă la frigider peste noapte. Se leagă carnea pentru a obține o formă finală frumoasă, se așează în tava de copt și se presară cu sare si piper. Se ornează cu crenguțe de rozmarin și se dă la cuptor. Se coace friptura 20 de minute la foc mare, apoi se reduce focul la mediu și se mai coace încă 60 de minute. Se verifică dacă este făcută, înainte să fie tăiată se lasă 10 minute să se odihnească. (Sursa www.retetepractice.ro)
foto: Cuisine Actuelle