Plăcinta crocantă și cornulețele cu magiun sunt două delicii perfecte pentru zilele friguroase de iarnă.
Plăcintă crocantă cu magiun de prune
Cele două straturi, cel crocant cu nuci şi cel cu magiun, îi conferă acestui desert un aer de sărbătoare, așa că îl poți încerca cu succes în weekend-urile lungi de iarnă.
Pentru rețeta de plăcintă cu magiun de prune aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 borcan cu Magiun de prune de la Râureni, zeama de la o portocală și un vârf de linguriță cu scorțișoară.
Pentru crustă, aveți nevoie de: 250 g făină, 150 g unt, 80 g zahăr și 50 g nuci măcinate.
Mod de preparare
Mai întâi se încălzește cuptorul, apoi, într-o tavă pentru cuptor, cu fundul un pic adâncit, se pun magiunul, zeama de la o portocală și scorțișoara. Se lasă deoparte tava și apoi se trece la prepararea crustei.
În castronul de la robotul de bucătărie se pun toate ingredientele pentru crustă: făina, untul, zahărul și nucile mărunțite. Se amestecă bine, până se formează un aluat cu aspect de nisip, fărâmicios. Apoi se toarnă crusta peste amestecul din tavă, până se acoperă întreaga suprafață.
Tava se lasă la cuptor aproximativ 30-40 de minute, până ce crusta prinde o culoare frumoasă, arămie.
Cornuri delicioase, cu magiun de prune
Este o rețetă care le amintește multora dintre noi de copilăriile la bunici. Cornurile fragede cu magiun cu nucă sunt un deliciu. Iată rețeta!
Ingrediente: 1 pahar cu lapte, 100 gr. unt, 30 gr. drojdie uscată, 500 gr. făină pentru gătit, 6-7 linguri cu zahăr, un ou, un vârf de cuțit de sare și un borcănel cu Magiun de prune.
Mod de preparare
Într-o oală potrivită se amestecă untul cu laptele și zahărul. Se lasă oala pe aragaz, la foc mic, până ce untul se topește și se încorporează în amestec. Se oprește apoi focul și se lasă amestecul la răcit.
Se pune făina într-un castron mai mare, în care să poți amesteca bine aluatul. În mijloc se adaugă oul, zahărul și sarea. Apoi se toarnă amestecul de lapte, zahăr și unt și, la sfârșit, drojdia. Amestecă bine până obții un conținut omogen, nelipicios. Acoperă cu o cârpă aluatul și lasă-l la dospit.
Împarte aluatul în părți mai mici, egale ca dimensiune. Ia apoi bucățile nou formate și, cu un făcăleț, întinde-le până obții foi de aluat de aceeași dimensiune. Taie-le cu cuțitul în părți egale și, cu o linguriță, pune pe fiecare magiunul de prune. Repetă procesul până rămâi fără aluat.
Dă tava la cuptor și lasă cornurile aproximativ 30 de minute. Verifică cuptorul din când în când. După ce cornurile prind o culoare arămie, înseamnă că sunt gata.
Sursa: raureni.ro, sursa FOTO: antena3.ro