Retețe cu vin roșu

0
1121

Cine a spus că vinul este bun doar de băut? Ei bine, licoarea este perfectă pentru a obține câteva preparate speciale, cu care îți vei delecta papilele gustative. Friptura de vită în sos de vin sau cartofii în vin roșu sunt doar câteva dintre ele.

Cartofi în vin roșu

Este garnitura perfectă pentru friptură. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3-4 cartofi roșii medii, o cană de vin roșu, sare de mare, semințe de chimen, 3 fire cimbru proaspăt.

Mod de preparare

Se curăță cartofii, se taie în sferturi și apoi în cubulețe mai mari. Se așează cartofii pe fundul unei cratițe, se toarnă apoi vinul și apă cât să-i acopere.  Se adaugă cimbrul și sarea de mare și se lasă o oră cartofii în acest amestec. Se pune apoi cratița pe aragaz și se dă în clocot. După ce a clocotit, se dă focul mic și se mai lasă încă 15 minute până se înmoaie cartofii. Se pun apoi la scurs și se servesc cât sunt calzi. (Sursa foodstory.ro)

Vin fiert cu mirodenii

Este o rețetă specială a bucătarului Marcus Samuleson. Aveți nevoie de: 85g stafide, 85g migdale întregi, 200g zahăr, 600ml vin roșu sec , 500ml vin de Porto, o portocală,  o linguriță ghimbir ras, 4 păstăi cardamom, 8 cuișoare,  două bețe scortișoară rupte în bucăți și un anason stelar.

Mod de preparare: Se zdrobește scortișoara și cardamonul și se pun într-un borcan cu capac. Se adaugă ghimbirul, coaja de portocală, cuișoarele și votca și se sigilează borcanul pentru 24 de ore. Se strecoară votca printr-o sită fină într-o oală, apoi se adaugă vinul roșu și vinul de Porto, zahărul, migdalele, stafidele și anasonul. Încălzește amestecul la foc mediu până când încep să se formeze bule pe marginile vasului. Se servește în căni încălzite cu câteva migdale și stafide în fiecare cană. Se păstrează restul de vin cald.

Friptura de vită în sos de vin

Este o rețetă delicioasă cu care îi veți cuceri cu siguranță pe cei dragi. Aveți nevoie de: 100g vin de Madera, 100g vin alb sec, 300g supă de vită, 100g unt, 2 bucăți de ceapă franțuzească, 1 ramură de țelină, două bucăți de ceapă, 100g carne de vită tocată, 1 morcov, 1,2 kg carne de vită (mușchi de vită), piper și sare.

Mod de preparare

Se încălzesc 50 g unt și se prăjesc în el legumele tăiate fin. Se adaugă ierburile aromatice, tocătura și se lasă la rumenit cam 15 minute, amestecând din când în când. Se pune făina, se rumenește puțin, apoi se adaugă vin alb, o lingură de vin de Madera și se lasă să fiarbă până la primul clocot. Se pun sarea, piperul, restul de vin de Madera, iar sosul astfel preparat se păstrează la cald. Se încălzește restul de unt și se rumenește mușchiul pe toate părțile; se reduce focul, se acoperă și se lasă 30 minute la foc moale; carnea se stropește din când în când cu supă de vită. Se taie mușchiul în felii și se pune sare. Se servește cu sosul de vin de Madera și cu garnitura de legume.(Sursa: beaujolais.ro)