Rețete delicioase cu conopidă

0
3940

Conopida este una dintre cele mai benefice legume pentru organismul uman, ea având o mulțime de nutrienți esențiali pentru sănătate. Este bogată în vitaminele B1, B2, B3, B5, B6 și B9, conține acizi grași Omega-3, vitamina K, potasiu, fosfor și vitamina C.

Pentru astăzi, vă propunem trei rețete gustoase, pe bază de conopidă.

 

Supă cremă de conopidă

Pentru patru porții de supă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g conopidă, doi cartofi mici, o ceapă, o bucățică mică de unt, două linguri cu smântână, 250 ml lapte, două linguri de ulei și 400 ml supă de legume. Mai aveți nevoie de un cabanos și coriandru proaspăt.

Mod de preparare:

Dacă nu aveți supă de legume, începeți cu aceasta. Se pune apa la fiert, apoi în ea se pune un cubuleț cu gust de legume și se mai lasă pe foc încă 5-10 minute. Conopida se curăță, se spală și se rupe în buchețele mici. Cartofii se taie cubulețe ca să se pătrundă repede. În cele două linguri de ulei se călește puțin ceapa tăiată felii, apoi se adaugă conopida, laptele și supa. Se fierbe totul primele minute la foc mai mare, apoi la foc mic, circa 20 minute. Apoi, se pasează cu mixerul vertical și se repune oala pe foc, adăugând smântâna. Într-o tigaie se prăjesc feliuțe de cabanos sau chorizo, coriandru se toacă mărunt și se decoreză cu el farfuriile. Se servește caldă.

 

Conopidă la cuptor

Este una dintre cele mai întâlnite rețete de conopidă. Pentru 6 porții, aveți nevoie de : 900 g conopidă. 400g smântână, 220 g cașcaval, două ouă, o legătură de ceapă, o lingură de parmezan, sare, piper si un pic de unt pentru uns tava și două linguri de pesmet.

Mod de preparare:

Se curăță conopida, se spală, se desface în buchețele și se fierbe în apă cu sare. După ce s-a scurs, se așează într-o tavă tapetată cu unt și cu pesmet. Se pune un strat de conopidă, sare, smântână și cașcaval ras, alt strat de conopida, sare, etc. Deasupra, se toarnă ouale bătute și se bagă la cuptor 15- 20 de minute.

 

Conopidă pane

Pentru rețeta de conopidă pane, aveți nevoie de: o conopidă, 3 ouă, 4 linguri lapte, pesmet, făină, sare, piper și un praf de usturoi.

Mod de preparare:

Se spală conopida și se desface buchețele. Se pune la fiert într-o oalaă cu apă și un praf de sare. O lăsăm la fiert până se înmoaie, dar nu foarte mult. Se strecoară apa și se lasă la răcit. Apoi, pe fiecare bucățică punem sare, piper și praf de usturoi. Pregătim trei farfurii: una cu făină, alta cu ouăle bătute și amestecate cu laptele și una cu pesmet. Fiecare bucățică de conopidă este trecută pe rând prin făină, ou și pesmet sau numai prin făină și ou, după preferințe. Se prăjesc în ulei încins pe ambele părți și le scot pe un prosop de hârtie.
Sursa: gustos.ro