Știrea că salata cu icre de știucă de Tulcea a primit protecţia naţională a sistemelor din domeniul calităţii, conform legislaţiei europene şi naţionale, ne-a făcut să vă propunem astăzi o rețetă gustoasă de icre.

Pentru salata cu icre aveți nevoie de următoarele ingrediente: icre de pește (știucă), ulei, apă minerală, lămâie, ceapă tocată mărunt și sare (și griș fiert, opțional). Pentru o cantitate de icre ½ dintr-un borcan de 400g, puteți folosi ½ litrii ulei, 1 lămâie mare și 1 ceapă medie.

Mod de preparare: Icrele, spălate și curățate, se freacă cu un strop de sare într-un castron, apoi se lasă minim 24 de ore la rece. Se scot de la frigider și se amestecă treptat cu uleiul și, apoi, cu sucul de lămâie. După ce se obține o pastă omogenă se amestecă și cu ceapa rasă sau tocată foarte mărunt.

Pentru o cantitate mai mare de icre, puneți mai mult ulei. Dacă vi se pare că a ieșit compoziția prea compactă, puteți adăuga și un strop de apă minerală.
În cazul, deloc rar, în care se taie compoziția, aceasta se repara astfel: se scot într-un castron 2 linguri de compoziție de icre bătute cu ulei și se amestecă cu zeamă de lămâie. Treptat se mai adaugă din icrele tăiate și se amestecă până se reia consistența amestecului. Și tot așa până reparăm toată compoziția.