Ardeiul roșu este foarte sănătos, fiind de două ori mai bogat în vitaminele A și C decât alte legume. Se spune că un consum regulat de ardei roșu poate reduce riscul de infarct. Iată ce poți găti cu ardeiul roșu, după ce îl coci!

Poți încerca multe mâncăruri gustoase și sănătoase pe bază de ardei roșu, dar astăzi, îți recomandăm să încerci o salată de ardei copți ca la bunica acasă.

Ingrediente: 6-7 bucăți ardei gras, 2 căței de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri apă, o lingură oțet de mere, o linguriță zahăr, sare și piper.

Mod de preparare: Spălăm ardeii și îi coacem. Aveți mai multe posibilități: fie direct pe flacăra de la aragaz, fie la grătar sau în tava cuptorului. După ce s-au copt, se scot într-o cratiță sau un castron și se acoperă imediat cu un capac, să se înăbușe.

Separat, preparăm sosul/ dressingul pentru salata de ardei copți după cum urmează: tocăm cei 2 căței de usturoi, îi combinăm cu apă, ulei, oțet și zahăr. Potrivim amestecul cu sare și piper, apoi adăugăm ardeii curățați, tăiați fâșii și curățați de semințe în dressing.

Salata de ardei copți este vedeta garniturilor la final de vară. Poftă bună!