Crăciunul este o sărbătoare specială, un moment ce reunește întreaga familie într-o atmosferă călduroasă, cu preparate delicioase pe masă.

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor, de sărbători. Așadar, vă propunem un preparat tradițional românesc, gătit în stilul lui Chef Cătălin Scărlătescu.

După ani întregi de explorat și încercat diverse îmbunătățiri la rețeta tradițională pentru sarmale, cunoscutul bucătar a descoperit secretul care le face și mai gustoase.

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 kg ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 gr orez, 40 gr piper, 11 gr/kg sare, o bucată de afumătură, bulion și varză murată.

Începeți prin a toca ceapa mărunt, după care o căliți până prinde o culoare ușor aurie și o lăsați puțin la răcit. Apoi, se amestecă cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conținutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată și o amestecăm cu bulion. Mai apoi așezați într-o oală un strat de varză, peste care adaugați câteva foi de dafin, după care așezați în mijloc o bucată generoasă de afumatură și mai puneți un strat de sarmale. Se repetă mișcarea, până se umple oala. Adăugam apa și un pic de ulei, după care le băgam la cuptor, pentru patru ore.