La vârsta de 50 de ani, tocmai când începuse să se bucure de un oarecare succes ca editor de carte și autor, și-a vândut casa din Liverpool, renunțând la viața citadină. A părăsit Anglia și s-a mutat în România, pentru a-și trăi viața în solitudine. Astfel, din 2010, Arabella McIntyre-Brown numește „acasă” această parte a lumii mărginită la sud de Munții Carpați, pe care prietenii rămași în Marea Britanie o puteau vedea pe Google Maps doar ca pe o pătură verde.

În Marea Britanie, unde și-a trăit prima parte a vieții, Arabella McIntyre Brown a fost jurnalist. Copleșită de durerea unor decese apărute în familie, a simțit nevoia unui nou început, departe de țara natală. Vizitase Transilvania cu câțiva ani în urmă, fiind în vacanță. Atunci a descoperit atmosfera deosebită a mediului rural. Nu își imaginase niciodată că va ajunge să locuiască în satul Măgura, ea fiind obișnuită cu traiul din Liverpool, nu cu viața la țară. Cu toate acestea, de cum a văzut casa în care locuiește acum, a știut că acolo va fi locul în care urma să trăiască.

Pentru ea, paradisul este acum satul transilvănean Măgura, aflat cam la altitudinea la care se află cele mai înalte piscuri muntoase din Marea Britanie. De asemenea, scriitoarea este încântată de atmosfera din comunitate și spune că noțiunea de „vecin” este cu totul alta la sat decât la oraș.

Acum, înțelege destul de bine limba română și pronunță cu un accent aproape perfect, însă nu vorbește fluent.

Arabella se consideră o persoană foarte norocoasă deoarece și-a găsit fericirea în inima Transilvaniei, și spune că se bucură foarte mult de independența pe care o are în viață, acum. E o casă simplă, din lemn, dar are cea mai frumoasă priveliște din lume, cu Piatra Craiului pe o parte și Bucegii pe cealaltă.

În 2016, Arabella McIntyre Brown a publicat „Din Liverpool în Carpați”, un volum de memorialistică, în care a scris pe larg despre românii pe care i-a întâlnit, despre colțul de țară de care s-a îndrăgostit, despre casa în care trăiește și despre pisicile pe care le crește, dar și despre experiențele de viață care au adus-o atât de departe de locurile natale.

Foto: Facebook (Arabella McIntyre-Brown)