Sibiu International Street ART Festival, ediția a III-a, desfășurată în perioada 3-9 iulie 2017, anunță cei 24 de artiști români și 3 internaționali care vor revitaliza orașul prin artă urbană.

În acest an, primul Tur de Artă Stradală din România, (care conține deja 31 de lucrări realizate în 11 locații din oraș), va fi îmbogățit cu alte murale ce vor colora zidurile gri ale școlilor și liceelor din Sibiu. Dintre zecile de artiști străini bine cotați care și-au dorit să își aducă aportul la ridicarea nivelului estetic al acestor locații, au fost aleși Urka din Italia, Wasp Elder din UK și Camilo din Portugalia, care revine după lucrarea realizată anul trecut pe fațada Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”.

Alături de cei străini, vor mai face parte din line-up-ul acestei ediții nume de referință ale street art-ului din România sau artiști plastici aflați la început de drum. Printre aceștia se regăsesc cunoscuții Sweet Damage Crew, Kitră, The Orion sau Pisica Pătrată – artistul care semnează imaginea ediției din 2017.

În completarea muralelor, artistul Ștefan Radu Crețu din Sibiu, ale cărui lucrări au ajuns în muzee din multe colțuri ale lumii, va realiza o instalație cu mici obiecte de artă atașate pe clădirile dintre Piața Mare, strada Arhivelor și de-a lungul străzii Cetății. În paralel, Piața Huet – zona zero a festivalului, găzduiește în premieră momente de Live-Painting pe panouri, astfel artiștii își vor lua energia de la cei care privesc, iar publicul va asista la spectacolul de creare a unei lucrări de artă.

În paralel cu munca depusă de artiștii street art în cele 7 zile de festival, SISAF propune un program plin de activități conexe. Vor fi organizate conferințe și dialoguri despre artă și spațiu urban, întâlniri cu artiștii, workshop-uri, tururi și expoziții de fotografie. Piața Huet – zona 0 a festivalului, devine epicentrul street art-ului, fiind locul de întâlnire al iubitorilor și pasionaților de artă realizată și expusă în stradă. Aici sunt programate concerte cu artiști din diverse zone muzicale, care vor anima atmosfera. Șuie Paparude deschid seria de concerte joi, 6 iulie, ora 21:00, cu un show electro. Homeboyldj vine la platane vineri, 7 iulie, de la 20:00 și va face să vibreze centrul istoric cu beat-uri oldschool, iar sâmbătă, 8 iulie, începând cu ora 21:00, Dragonu AKA 47 aduce mesaje puternice și ritmuri de rap.

Mai multe detalii despre programul festivalului găsiți pe www.streetartfestival.ro

Foto: Facebook