Foarte puțină lume știe că Pădurea Letea este singura de pe bătrânul continent unde cresc lianele, fiind cea mai nordică pădure sub-tropicală.

Nimic nu se compară cu o plimbare cu barca pe canale din Delta Dunării, iar zona Letea ascunde adevărate comori. Letea este cunoscută pentru pădurea care cuprinde foarte multe specii, fiind singurul loc din Europa unde cresc liane.

Și asta nu e tot. Aici poţi vizita dunele de nisip, te poţi adăpa din fântâna aflată în mijlocul pădurii sau poţi admira caii care aleargă liberi.

Bătrânii satului povestesc despre o navă care transporta în vremuri de mult apuse tot felul de specii de plante şi care s-ar fi răsturnat aici. Aşa ar fi luat naştere Pădurea Letea.

Pare un loc feeric, mai ales că vegetaţia sărăcăcioasă de pe dune contrastează puternic cu vegetaţia bogată din pădurea Letea, tocmai de aceea turiştii care ajung aici sau la gurile Dunării rămân impresionați și își doresc să se reîntoarcă.

Trebuie să mai știți că peste 500 de specii de plante și arbori și-au făcut culcuș în Pădurea Letea. Stejari brumării, frasini, tei, plopi, dar și plante exotice. Tot aici întâlnim și stejari vechi de 700 de ani.

Mergând prin pădure, treci printr-o uluitoare schimbare de peisaj. Numai 200-300 de metri între pădure subtropicală și deșert. Este ceva cu adevărat inedit.

Sursa foto: 50locuridevizitat.wordpress.com