Lintea este o sursă bogată de fibre, așa că, dacă aveți probleme cu aparatul digestiv sau colesterolul mare, este indicat să o consumați cât mai des.

Ingrediente: 200 grame linte, 1 morcov, 1 ardei gras, 2 linguri pulpă de tomate, 1 ceapă, 1 rădăcină de țelină, boia de ardei dulce, pătrunjel și crutoane.

Mod de preparare: Mai întâi, clătiți lintea în câteva ape, apoi puneți-o într-o cratiță cu 2 litri de apă, rădăcina de țelină tăiată cuburi și jumătate de ceapă tăiată în cuburi mai mari. Acoperiți cratița cu un capac și lăsați-o să fiarbă la foc mic cam 30-40 de minute.

Într-o tigaie cu ulei încins puneți jumătate de ceapă tăiată cubulețe, ardeiul gras tăiat cuburi și morcovul tăiat în felii. Lăsați legumele să se gătească timp de 2-3 minute, apoi adăugați pasta de roșii. Turnați compoziția de legume în cratița cu lintea deja fiartă. Puneți apoi sare și un pic de boia dulce, după gustul fiecăruia, mai lăsați să fiarbă cam un sfert de oră la foc mic.

Puneți supa într-un robot de bucătărie și mixați, până căpătat o consistență omogenă și cremoasă. Turnați supa-cremă în farfurie și adăugați crutoanele și pătrunjelul. Poftă bună!