Ingrediente:
- 400 gr porumb
- 250 gr caşcaval
- 2 cepe
- 1 ceapă verde
- 1 – 2 căţei de usturoi
- 200 gr cartofi
- 2 legături pătrunjel
- jumăte pachet unt
- un pahar smântână
- chimen
- supă de legume
Mod de Preparare:
- Pentru a prepara supa de porumb cu caşcaval se începe de la o bază de supă de legume clasică, strecurată.
- Într-o oală încinsă cu unt topit se călesc ceapa uscată, bulbii de ceapă verde şi usturoiul până devin transparente.
- Se adaugă supa fierbinte de legume împreună cu chimenul.
- Se adaugă porumbul (de preferinţă porumb congelat) împreună cu cartofii tăiaţi cuburi şi se lasă la fiert 15 minute după care se pun într-un vas separat cartofii şi 200 grame de porumb. Cartofii şi porumbul scoşi din oală se pisează şi se amestecă cu caşcavalul ras şi smântâna.
- După ce supa rămasă în oală dă în clocot se adaugă piureul nou obţinut din caşcaval, porumb, cartofi şi smântână şi se mai lasă la clocotit 4 – 5 minute timp în care se amestecă încontinuu.
- Se condimentează după gust.
Supa cu porumb şi caşcaval se serveşte alături de caşcaval ras.
Foto: Íze végett – blogger