Ingrediente:

  • 500 gr. de carne de pasăre;
  • 500 gr. de cartofi;
  • 4-5 ceape;
  • 125 gr. de făină;
  • 1 ou;
  • 75 gr. de untură;
  • 100 ml de supă;
  • 10 gr. de chimen;
  • 3 gr. de boia de ardei;
  • 1 legătură de verdeaţă;
  • sare după gust.

Mod de Preparare:

  1. Carnea se porţionează, se spală şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi sare;
  2. Ceapa se taie mărunt, iar cartofii cubuleţe;
  3. După ce carnea a dat în fiert, se spumează şi se adaugă ceapa, iar când este aproape fiartă, se pun şi cartofii;
  4. Într-o tigaie se pune untura la încins, se adaugă boiaua şi chimenul şi se stinge cu supă; sosul obţinut se adaugă fierturii;
  5. Din făină şi ou se prepară un aluat, care se taie cu linguriţa în bucăţele mici de mărimea unei alune, ce se introduc în supă şi se lasă să fiarbă 10 minute;
  6. Se serveşte cu verdeaţă tăiată mărunt pe deasupra.

Foto: YouTube