Avem o țară superbă, cu munți și mare, cu păduri și câmpii, cu biserici și tradiții. Avem o Românie cu de toate, pe care ar trebui să o prețuim. Astăzi, am trecut în revistă câteva locuri minunate, în care ar trebui să ajungeți, mai ales în acest anotimp.
Pădurea Letea
Letea se întinde pe circa 3.000 de hectare și este cea mai nordică pădure subtropicală a Europei. Veche de aproape 700 de ani, pădurea se află la 23 de kilometri nord-vest de orașul Sulina, între brațele Chilia și Sulina. Caii sălbatici de la Letea sunt daruri de la Dumnezeu.(Sursă foto: aeagency.ro)
Pădurea Mociar
În drum spre stațiunea Sovata, se află cea mai bătrână pădure din țara noastră. Întinsă o suprafață de 569 de hectare, la altitudinea de 400 de metri, pădurea Mociar adăpostește circa 300 de arbori cu vârste între 650 și 720 de ani, iar jumătate dintre stejari s-au uscat “de bătrânețe”. (Sursa foto: informatii-romania.ro)
Pădurea Cozia
În zona Parcul Național Cozia există păduri dacice de fag, stejar, carpen și zone cu grohoțișuri și ravene, tufărișuri alpine și fânețe, dar și o gamă diversă de floră și faună specifică lanțului meridional al Carpaților. Lor se adaugă șase specii de mamifere: ursul brun, lupul, râsul, liliacul comun, liliacul cu urechi late, doi amfibieni: ivorașul cu burta galbenă și tritonul cu creastă, precum și șapte specii de nevertebrate: rădașca, cosașul transilvan, croitorul mare al stejarulul, croitorul cenușiu al stejarului, cosașul-de-munte-cu-picioare-roșii, o specie de greiere endemică pentru zona Cozia. Toate fac din Pădurea Cozia o atracție perfectă pentru turiștii care iubesc natura cu tot ce a creat ea. (Sursă foto: photocycles.wordpress.com)