Originar din America Centrală, porumbul este consumat în foarte multe regiuni ale lumii. Datorită substanţelor nutritive, acest aliment ne ajută să ne menţinem în formă, să ne dezvoltăm musculatura şi este benefic în cazul problemelor de sănătate cum ar fi ulcerul sau gastrita.
Astăzi, îți prezentăm câteva rețete care au porumbul ca ingredient principal.
Supă cremă de porumb
Pentru această rețetă aveți nevoie de: 300g de boabe de porumb proaspăt, 5 cartofi, o ceapă și 50 ml de smântână pentru gătit. Cartofii se fierb împreună cu porumbul și o ceapă mică. Se scurge apoi apa, legumele se pasează, se adaugă smântâna și 100 ml din zeama în care au fiert și se asezonează după gustul fiecăruia cu sare, piper. Pentru un plus de prospețime, puteți adăuga un pic de mentă.
Omletă cu porumb
Pe cât de simplă, pe atât de gustoasă este această rețetă. Omleta cu porumb este varianta perfectă pentru masa de dimineață, iar porumbul îi va da omletei altă textură și un gust puțin dulceag. Pentru o persoană, ai nevoie de 2 ouă mari, 1-2 linguri de boabe de porumb fierte în prealabil sau din conservă, sare și pier după gust. Dacă doriți ca omleta să fie și mai consistentă, puteți adăuga și o bucată de telemea sărată.
Salată cu fasole boabe și porumb
Este o salată sățioasă, iar rețeta este foarte ușor de pregătit. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: o cutie cu porumb, o cutie fasole roșie boabe, o ceapă, un ardei roșu, un castravete, 1-2 linguri de oțet, jumătate de linguriță de zahăr, 2 linguri ulei de măsline, sare și piper.
Mod de preparare: Într-un pentru salată se pune fasolea scursă, porumbul scurs, castravetele curățat și tăiat bucățele, ceapa tăiată solzișori și ardeiul tăiat felii subțiri. Peste toate, puneți un sos din: oțet, ulei, sare și piper.