Magia Crăciunului ne cuprinde pe toți, iar turta dulce este desertul nelipsit din bradul românilor. Iată o rețetă perfectă pentru acest desert atât de vechi, dar delicios.

Aveți nevoie de : 1 kg făină albă, 3-4 lingurițe de scorțișoară, jumătate de linguriță de cuișoare, 2 lingurițe de pulbere de coală de portocala rasa sau esenta de portocale, o cană de zahăr, trei ouă, 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu sau 1 plic de praf de copt, 250 gr de miere și 300 gr unt.

Prepararea aluatului de turtă dulce:

Se topește mierea și untul cubulețe în cuptorul cu microunde. Amestecați din când în când. Lasați apoi să se răcorească, în timp ce pregătiți restul ingredientelor. Amestecați făina cu condimentele și cu praful de copt într-un bol încăpător. În acest bol veți frământa apoi aluatul. Puteți adăuga 2 sau 3 condimente, după preferință.
Bateți, timp de câteva minute, ouăle cu zahărul, pentru omogenizare. Faceți o adâncitură în mijlocul făinii în care adăugați compoziția de ouă, apoi pe cea de miere cu unt. Amestecați totul cu o lingură de lemn, iar când începe să se lege, frământați aluatul cu mâna, tot în bol, până când se leagă.
Împărțiți aluatul în două și puneți porțiile în folie alimentară. Lăsați aluatul în frigider până a doua zi. Scoateți aluatul din frigider cu jumătate de oră înainte de a-l întinde. Presărați ușor făina pe masa de lucru și frământați puțin aluatul. Acesta nu trebuie să fie lipicios. Întindeți aluatul pe masa presărată cu un pic de făină, la grosimea de aproximativ 3-4 mm, apoi decupați diverse forme.
Preîncălziți cuptorul la 175-180 gr.C, cam cu o jumătate de oră înainte de coacerea efectivă a turtelor.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt și așezați formele de turtă dulce cu spațiu între ele. Coaceți turtele între 5 și 10 minute, până când încep să devină ușor aurii pe margini. Nu le uscați prea tare. Puteți depozita turta dulce în cutii închise, după ce se răcește complet. (Sursa: http://comoridelicioase.blogspot.ro)

Sursa FOTO: http://dontsweattherecipe.com