Ingrediente:
- 500 g carne tocată, de preferat amestec de vită și porc
- 150 g orez
- 100 ml bulion de rosii
- 100 g smântâna
- 2-3 cepe
- 2-3 linguri de ulei
- sare, piper după gust
- 750 g varză murată tocată mărunt
Mod de preparare:
- Varza a la Cluj este specifică zonei Ardealului, este delicioasă şi se face foarte repede.
- Ceapa se taie mărunt și se călește în 2-3 linguri de ulei. În acest timp, orezul se fierbe în apă cu puţină sare. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă carnea și se condimentează cu sare și piper.
- Toate compoziţiile de mai sus se așează într-o tavă de cuptor după cum urmează: un strat de varză tocată, un strat de orez fiert, un strat de carne, încă un strat de orez și apoi încă unul de varză.
- Deasupra se toarnă bulionul și se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate, se toarnă smântâna, apoi varza a la Cluj se mai dă la cuptor pentru 10 minute.
Poftă bună!
Foto: pinterest.com