Varză a la Cluj

0
2740

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată, de preferat amestec de vită și porc
  • 150 g orez
  • 100 ml bulion de rosii
  • 100 g smântâna
  • 2-3 cepe
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, piper după gust
  • 750 g varză murată tocată mărunt

Mod de preparare:

  1. Varza a la Cluj este specifică zonei Ardealului, este delicioasă şi se face foarte repede.
  2. Ceapa se taie mărunt și se călește în 2-3 linguri de ulei. În acest timp, orezul se fierbe în apă cu puţină sare. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă carnea și se condimentează cu sare și piper.
  3. Toate compoziţiile de mai sus se așează într-o tavă de cuptor după cum urmează: un strat de varză tocată, un strat de orez fiert, un strat de carne, încă un strat de orez și apoi încă unul de varză.
  4. Deasupra se toarnă bulionul și se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate, se toarnă smântâna, apoi varza a la Cluj se mai dă la cuptor pentru 10 minute.

Poftă bună!

Foto: pinterest.com