Nimic nu bucură mai mult ochiul decât lucrările unui meșter popular care știe să dibăcească bine lemnul și să transpună cu talent elemente vechi, tradiționale, în obiectele pe care le confecționează. Vasile Neamțu este unul dintre ei.
Domnul Neamțu trăiește în satul Nemţişor și este unul din meşterii populari care şi-a amenajat în propria casă un atelier propriu, dotat ca la carte cu uneltele tradiţionale necesare pentru a crea obiectele sale de artă populară.
Meşterul popular a moştenit meşteşugul cioplitului în lemn din familie, s-a perfecționat în timp, iar la maturitate și-a transformat locuința asemenea unui muzeu.
Obiectele de artă populară vechi colecţionate din satul Nemţişor sunt reprezentative pentru tradiţiile şi meşteşugurile de aici, iar meșterul nostru, cu multă migală şi dibăcie reuşeşte să ţină vie tradiţia acestor meşteşuguri şi să transmită mai departe valorile satului popular românesc.
Vasile Neamțu realizează mobilier rustic pentru grădină şi accesorii gospodăreşti rustice. Toate sunt lucrate din lemn, cioplite şi şlefuite în mod tradiţional, de la mese, scaune, mobilier ţărănesc, la fântâni tradiţionale etc.
La cerere, mai confecţionează și măşti tradiţionale şi costume de urs necesare urătorilor la trecerea dintre ani.
Citeste mai mult pe http://www.viziteazaneamt.ro/2011/09/28/vasile-neamtu-%E2%80%93-mester-popular-din-vanatori/