Situată la 45 km de București, Mănăstirea Snagov este un loc plin de istorie. Iată câteva lucruri pe care orice român ar trebui să le cunoască despre acest locaș!

Mănăstirea Snagov este un important monument istoric și de artă feudală din Țara Românească, fiind ctitorită de Mircea cel Bătrân.

Aici se află momântul lui Vlad Țepeș, un important obiectiv pentru turiștii veniți din toate colțurile lumii.

Constuită pe o insulă a Lacului Snagov, Mănăstirea poartă hramul Intrarea în biserică a Maicii Domnului, are patru turle și a fost pictată de Dobromir cel Tânăr.

Mănăstirea păstrează și astăzi numeroase obiecte de cult şi de artă feudală, precum uşa paraclisului, de la jumătatea secolului al XV-lea, un panaghiar de argint aurit, din secolul XV și o anaforniţă dăruită de Radu cel Mare.

Aici și-a văzut sfârșitul postenicul Constantin Catacuzino, victima intrigilor boierești în lupta pentru domnie.

Potrivit cercetătorilor, Mănăstirea Snagov a fost ridicată pe locul unei străvechi aşezări dacice şi există opinii conform cărora aici exista un mic paraclis, cu hramul Buna Vestire, încă din vremea domnitorului Vladislav I (1364-1379).

În incinta mănăstirii s-a înfiinţat, în anul 1835, o şcoală de reeducare pentru tineret, iar după revoluţia de la 1848, aici au fost închişi zeci de paşoptişti.

În veacul trecut exista un pod care unea insula cu ţărmul, însă acesta a fost ars de turci, în timpul unei lupte. Se spune că podul a ars o zi şi o noapte. Până în zilele noastre se mai pot vedea sub apă pilonii rupţi şi pârliţi. S-au folosit de atunci, un pod umblător şi bărcile cu vâsle ale localnicilor din satele apropiate, pentru a se traversa către mănăstire şi înapoi.

Sursa FOTO: consilierturism.ro