Este o toamnă bogată în evenimente. Iubitorii mâncărurilor tradiționale și a vinului ghiurghiuliu se pot delecta în perioada următoare cu bunătăți care mai de care. Muzeul Bucatelor Ascunse și Festivalul Vinului Moldovei reunesc câțiva producători de gen pentru bucureșteni.
Muzeul Bucatelor Ascunse
Până pe 29 septembrie, pe Calea Victoriei Nr. 46, își deschide porțile Muzeul Bucatelor Ascunse, o expoziție gastronomică temporară ce își propune să conserve tradițiile culinare, prin intermediul rețetelor autentic românești.
Muzeul Bucatelor Ascunse reunește rețete ale unor preparate specifice diferitelor zone ale României. Lidl a lansat o nouă ediție a campaniei Căutătorii de Cămări, invitându-i pe români să trimită rețete ale unor preparate specifice anumitor zone ale țării, uitate sau prea puțin cunoscute în alte regiuni. În timpul campaniei, Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits au degustat o mulțime de preparate autentice, pregătite după rețete vechi românești. Pe toate acestea, Lidl le-a reunit într-o expoziție temporară interactivă dedicată tradițiilor culinare, Muzeul Bucatelor Ascunse.
Muzeul își propune să conserve tradițiile culinare din ce în ce mai puțin păstrate și să aducă românii mai aproape de gustul autentic și de istoria preparatelor cu specific românesc. Mai multe informații despre muzeu, programul său și tururile disponibile, găsiți în comunicatul de presă din atașament.
Festivalul Vinului Moldovei aduce gustul autentic moldovenesc în România
În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldova își dau întâlnire la prima ediție a Festivalului Vinului Moldovei, care se va desfășura la Snagov. Acesta este primul eveniment din România care adună sub umbrela sa gustul autentic și atmosfera moldovenească oferite de vinurile unice și de muzica de calitate.
,,Creat pentru a fi savurat” este mesajul prin care organizatorii invită publicul din România să descopere vinul Moldovei, o adevărată legendă vie, vizitatorii având ocazia să deguste vinuri de colecție, dar și unele care încă nu se găsesc pe piața din România, dar care sunt recunoscute și premiate pe plan internațional. Vor fi prezente cele mai importante 21 de crame moldovenești, precum Purcari, Castel Mimi, Château Vartely, Timbrus, Gitana, Călărași Divin, Mileștii Mici, Suvorov & Kazayak Vin, Unicorn, Maurt, Alianța Vin, Bostavan, Vinuri de Comrat, Grada Vine, Fautor, Vinăria din Vale, Rădăcini, Sălcuța, Aroma S.A., Doina Vin și Producători Mici, care vor oferi iubitorilor de vin experiența gustului de calitate.
Pe 6 și pe 7 octombrie vor susține concerte artiști renumiți din muzica pop, rock, indie-folk și jazz din Republica Moldova și din România precum Carla’s Dreams, Zdob și Zdub, The Mono Jacks, Cuibul, Byron, Irina Sârbu Band, Valeria Stoica și Nadia Trohin împreună cu Mircea Tiberian.
În fiecare zi, de la ora 12:00, Festivalul Vinului Moldovei își va deschide porțile pentru întreaga familie, cu activități diverse și numeroase surprize.
Evenimentul se va desfășura în paralel cu Ziua Națională a Vinului de la Chișinău, inițiatorul proiectului – Oficiul Național al Viei și Vinului – dorind să aducă prin această sincronicitate un omagiu istoriei și tradiției comune a celor două popoare, în anul centenar.
Vinul Moldovei. O legendă vie este brandul de țară care reunește toți producătorii de vinuri din Republica Moldova și este marcă înregistrată susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticolă din această țară către calitate și excelență, de aceea Vinul Moldovei este un vin