Toată lumea cunoaște efectele benefice ale sării asupra sistemului respirator, dar și rolul ei în curele de mineralizare a organismului, curele de prevenire de boli și tratare de răceli ușoare. În țara noastră, există câteva locuri unde bolnavii pot fi tratați, printre ele: Salina de la Târgu Ocna, Salina Praid și Salina Slănic.

Salina de la Târgu Ocna, județul Bacău, este situată în mina Trotuș, la 240 m adâncime. Proprietățile terapeutice de aici atrag tot mai mulți vizitatori, an de an. Tot în salină a fost construită și o mică biserică ce poartă hramul Sfânta Varvara, un ștrand și o bază de turism și agrement. Este, așadar, locul ideal pentru un weekend răcoros și sănătos. (Sursa FOTO: imperialtransilvania.com)

Praid este un orășel din județul Harghita, ce se mândrește cu o salină care datează încă de pe vremea romanilor. La fel ca și Salina de la Târgu Ocna, Salina Praid adăpostește o biserică ce a fost construită în anul 1993, un muzeu, un loc de joacă pentru copii, băi sărate etc. Tot aici se organizează periodic expoziții de pictură și sculptură. (Sursa FOTO: elenapelmus.ro)

Salina Slănic este un dintre cele mai mari saline din toată Europa (se întinde pe aproape 80.000 metri pătrați). Salina este situată la o distanță de 80 km de București, în drumul Ploiești – Cheia (Județul Prahova). Pe lângă suprafața impresionantă, Salina adăpostește un sanatoriu cu 50 de paturi, dar și locuri de joacă pentru copii, o sală de sport, o sală de biliard și un bufet.(Sursa foto: statiunea-slanic.ro)