Prințul Charles, un prinț care iubește România

0
2626

Cine și-ar fi imaginat vreodată dragostea puternică pe care Prințul de Wales și moștenitorul tronului Regatului Unit avea să o simtă pentru România. De mai bine de 15 ani, Prințul Charles s-a îndrăgostit de țara noastră, țară pe care a vizitat-o în repetate rânduri și în care și-a achiziționat mai multe proprietăți.

De cum a ajuns pe tărâmurile românești, prin anii 90, Prinţul Charles a simțit potențialul locurilor încă neatinse de civilizație, a admirat frumusețea naturii, obiceiurile și tradițiile străvechi. Prin urmare, acesta a revenit cu drag de fiecare dată aici, ba mai mult, moștenitorul tronului Regatului Unit a ajuns să dețină 10 proprietăţi în România, achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează. Între ele, Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş. Cea mai cunoscută proprietate este însă casa din Viscri. Aici vin an de an turiști din toată Europa, mai ales că Prințul Charles a promovat-o cât a putut de mult.

În documentarul „Wild Carpathia”, apărut şi difuzat în întreaga lume în urmă cu câțiva ani, moştenitorul tronului britanic vorbește despre potențialul țării noastre, transformându-se într-un adevărat ambasador al României.

Mai mult, Fundaţia Mihai Eminescu, patronată de Prinţul Charles, este activă în România încă din anul 2000, iar până acum a salvat de la distrugere 100 de hectare de plantaţie de meri la Mălâncrav, unde a dezvoltat o linie de îmbuteliere de suc natural de mere. Totodată, fundaţia a dezvoltat zeci de proiecte pentru conservarea şi valorificarea comunităţilor rurale din Transilvania. Și nu se oprește aici! Prinţul Charles este preocupat de tot ce înseamnă conservarea patrimoniului, fie că este vorba despre proiecte de mediu, meşteşuguri tradiţionale sau mici afaceri ale fermierilor locali.

sursa foto: http://www.rfi.ro