Conacul Apafi din Mălâncrav este exemplul perfect cum o casă dărăpănată poate deveni o minunăție de palat. Este localizat în satul Mălâncrav, la 25 de kilometri de Sighișoara într-un loc care pare uitat de lume.

Localizare: din Sighișoara mergi pe drumul de Mediaș, treci de Daneș, ajungi în Laslea, iar de acolo indicatoarele te îndrumă spre Mălâncrav. Drumul este foarte bun și străbate o zonă frumoasă, cu dealuri line.

A fost restaurat de fundația Mihai Eminescu Trust, care, în 2000, cu sprijinul comunității locale, a preluat clădirea aflată într-o stare avansată de degradare și a demarat un amplu proces de recuperare, implicând specialiști din mai multe domenii.

Cele cinci camere de mari dimensiuni, cu baie proprie, dar și bucătăria îmbină cu o eleganță desăvârșită mobilierul tradițional cu cel modern, într-o cromatică blândă, naturală. Spațiul cel mai frumos al conacului rămâne însă biblioteca , cu sute de volume din domenii diverse, unele dintre ele foarte valoroase prin vechime lor.

Printre oaspeții conacului se numără și prințul Charles al Marii Britanii.

Ar mai fi multe de spus despre conac, dar vă lăs să îi descoperiți singuri farmecul și frumusețea, vizitându-l și poate chiar gustând din mâncărurile tradiționale gătite de gazde (nea Nelu și soția lui).

Foto: www.igloo.ro