Dulce, zemos și parfumat, pepenele galben este fructul sezonului estival. Conține vitaminele A, B, C, E și este o sursă excelentă de potasiu, fosfor, calciu și fier. Iată câteva rețete care merită încercate în această vară!

Dulceață de pepene galben

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg pulpă de pepene galben, 600 g zahăr pudră, o lămâie, 2 batoane de scorțișoară și un plic zahăr vanilat.

Mod de preparare: Se taie pepenele, se curăță de semințe și apoi se înlătură coaja. Pulpa de pepene se taie cuburi și se pune cu zahărul, lămâia și aromele într-o cratiță. Se pune cam 20 de minute la foc mare, se reduce focul și se lasă apoi la foc mic încă 25 de minute. Se pune dulceața caldă în borcane. Se întorc pe capac și se lasă să se răcească.

Înghețată de pepene galben

Pentru această rețetă aveți nevoie de: un pepene galben parfumat, 3 linguri de zahăr, o lingură de unt. O lingură sau un plic de gelatină, 100 ml smântână pentru frișcă și câteva linguri (2-3) de zeamă de portocală.

Mod de preparare: Se taie pepenele în două și se scot semințele. Se scoate miezul din interior, lăsând și pe coajă un strat de aproximativ 1 cm. Se pune gelatina să se înmoaie în zeama de portocală, apoi se dizolvă pe baie de aburi. Se topește untul într-o tigaie și se adaugă miezul de pepene și zahărul. Se lasă apoi pe foc, până se înmoaie. Compoziția se pasează bine cu ajutorul unei furculițe apoi se amestecă bine cu gelatina și se lasă să se răcească. Se bate smântâna până se obține frișca și se încorporează ușor în piure-ul răcit.
Cu compoziția obținută se umplu jumătățile de pepene, se acoperă cu folie alimentară și se dau la congelator pentru cel puțin 2 ore. Poftă bună!