Cântareața de muzică populară Cornelia Rednic propune un desert pe cât de delicios, pe atât de sănătos, din zona Maramureșului.

”Este un desert pe care îl făcea bunica mea, apoi mama, iar acum eu. Din discuțiile cu nutriționiștii, am aflat că e mai sănătos să folosim untura în alimentație decât margariana sau alte grăsimi, fiind mult mai bine asimilată de organism deoarece este un produs natural”, a spus cântăreața de muzică populară pentru site-ul www.iulianatudor.ro

Prăjitură maramureșeană cu untură de porc.

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

200gr untură, 5-600 grame făină, 4 ouă, 150-200 grame zahăr, 1 praf de copt, 2-4 plicuri de zahăr vanilat, 1 esență de vanilie, o mână de nucă sfărâmată și prăjită, 150-200 grame nucă măcinată, un borcan de dulceață de gutui sau de prune, zahăr pudră și scorțisoară, pe deasupra.

Mod de preparare:

Pentru aluat, punem toate ingredientele, apoi îl frământăm cu mâna. Se întinde aluatul în tavă, pe hârtia de copt, cu mâna sau cu sucitorul. Pe urmă, se întinde dulceața, nuca măcinată peste dulceață, iar la final un sfert din aluat așezăm peste nuca măcinată. Punem la cuptor, la 170 de grade, pentru 35-40 de minute, după care se scoate din cuptor, se lasă puțin la răcit și se presară zahărul pudră și scorțișoara. Se poate servi și calda, dar cel mai bine o servim după câteva ore sau chiar a doua zi, ca să nu se simtă prea mult untura de porc.

Timp de preparare: 60 de minute.

Sursa: iulianatudor.ro

Surse foto: Maramedia, teoskitchen.ro.