Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, în parteneriat cu Ikeia România, a organizat expoziția „Tradiții în viitor”, un proiect prin care designul contemporan ajunge în lumea satului.

Expoziţia organizată până pe 30 august 2017 constă în amenajarea Cantonului de drum din Muzeul Satului, un canton cu etaj în stil românesc, mobilat în stilul scandinav IKEA, cu elemente de artă populară românească.

Cantonul de drum a fost transformat într-o locuinţă funcţională în care au fost amenajate o bucătărie, o cameră de zi, un dormitor şi o cameră de baie. Fiecare cameră a fost amenajată pornind de la povestea unei familii. Obiectele tradiţionale româneşti completează şi întregesc povestea casei.

Expoziţia-eveniment îşi propune să demonstreze că mobilierul IKEA face casă bună cu designul tradiţional: bucătăria METOD întâlneşte ulciorul românesc de ceramică smălţuită, poliţa Gamleby întâlneşte vasele de Horezu şi lingurile de lemn lucrate de meşteşugari români, covoarele Silkeborg pun în valoare mixul unic tradiţional, iar cadrul de pat din lemn de mesteacăn Gjöra este pus în aceeaşi încăpere cu icoana încadrată de ştergar, cu elemente ale costumelor populare de sărbătoare şi cu lada de zestre a bunicii..

Expoziţia „Tradiţii în viitor” este deschisă pentru public în Cantonul de drum din Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti (Şos. Kiseleff 28) până pe 30 august. Program de vizitare: luni: 09:00 – 17:00; marţi– duminică: 09:00 – 19:00.

 

 

Sursa FOTO: smark.ro