Gianina Corondan: Cel mai drag mi-e să vizitez zona unde am copilărit, mai exact satele din Sălaj

0
2947

Toată lumea o cunoaște pe Gianina Corondan, însă puțini știu că mare parte a vieții și poate cea mai dragă a fost copilăria la bunici, undeva într-un sat din Sălaj. Am provocat-o pe vedeta TV și cea care prezintă de ceva vreme matinalul la GOLD FM să ne facă un top al destinațiilor preferate din țara noastră.

Care este locul din țara noastră pe care îl vizitezi cu plăcere de fiecare dată?

Cel mai drag mi-e să vizitez zona unde am copilărit, la bunici, partea de nord-vest a țării, mai exact satele din Sălaj. Mi-e drag să aud ardeleneasca neaoșă, să-mi amintesc de bunici, să miros florile de acolo și să rup un ardei gras din grădina prietenilor, să șterpelesc o prună bistrită din pomii de pe marginea drumului.

Din punct de vedere culinar, care zonă a țării ți se pare cea mai ofertantă și de ce?

E și Ardealul, categoric, nimeni n-a bătut gustul bucatelor făcute de bunica, patura stoarsă, supa de colompiri, mâncare de curechi, pasulă frecată, dar mi se pare că o mai mare aplecare spre toate categoriile de preparate o are Moldova. Acordă mult mai mult timp părții estetice și acolo există o mare varietate de bunătăți frământate în casă.

Care ar fi un TOP 5 destinații din România pe care le recomanzi cu plăcere?

Topul arată cam așa:

5. Curtea de Argeș

4. Cheile Nerei

3. Bucovina

2. Satele șăsești

  1. Sarmasag și Apuseni

 

Se întâmplă des să mergi în vacanțe în România? Care a fost ultima vacanță aici?

Se întâmplă, cum nu?! Chiar prefer să descopăr locuri neumblate, de care nu știu mare lucru. Anul ăsta am fost undeva lângă Bran și la Curtea de Argeș. Și la 2 Mai.