Ansamblul „Casa Poveste” este situat în partea nordică a Masivului Rarău, pe valea pârâului Șandru, oferind oaspeților săi o oază de liniște în mijlocul naturii. El se întinde pe o suprafață de aproximativ 2 hectare și cuprinde un iaz în care oaspeții pot pescui crapi și carași, un foișor cu grătar și ‘rulă’ (cuptor), grădină și terasă, loc de joacă pentru copii și parcare proprie.

Parc Aventura Casa Poveste vă așteaptă cu tiroliene și sisteme de escaladă și cățărare – o experiență de neuitat la înălțime.

Cele patru case de la sfârșitul secolului XVIII, secolul XIX și începutul secolului XX au perfect conservată structura din lemn și estetica vremii. Camerele sunt dotate cu TV cu ecran plat cu canale prin satelit și baie privată cu încălzire prin pardoseală, duș, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, papuci și halate de baie. Unele camere oferă vedere la grădină, munte sau lac.

Casa Poveste vă întâmpină cu bucate tipic bucovinene preparate din produse naturale provenite din gospodăria proprie și de la producătorii locali. Pensiunea vă pune la dispoziție un living generos de aproximativ 40 locuri pentru luat masa. Gospodinele vă așteaptă cu borș de sfeclă roșie, ciorbă câmpulungeană, hribi cu smântână și mămăliguță, tochitură cu mămăligă de barabule, balmuș cu lapte acru, plăcinte ‘poale-n brâu’, chiroște, cnedeli și multe alte bunătăți specifice zonei. Veți fi cinstiți cu pelinaș, zmeurată și vin de casă după pofta inimii.

Seara, vă puteți retrage în zona de relaxare, șezând pe laiță citind o carte din bibliotecă, jucând cărți, table sau remi cu prietenii sau planificându-vă excursiile din ziua următoare în dulcea Bucovină.

În orice moment al zilei o alternativă de relaxare poate fi sauna sau jacuzzi-ul.

Casa Poveste este situată excelent pentru a vizita mănăstirile din Moldova, la cel mult 30 de minute de mers cu mașina de Moldovița și Voroneț și la doar 5 km de pârtia de schi Rarăul. Proprietatea pune la dispoziție camere cu WiFi gratuit și restaurant cu terasă.

 

Foto: www.casapoveste.ro