Nicio vacanță nu este completă dacă nu petreceți măcar câteva zile pe lângă o apă. De această dată, vă propunem câteva dintre cele mai frumoase lacuri din țara noastră, locuri perfecte pentru petrecerea timpului liber, mai ales vara.

Lacul Ursu

Celebru pentru apele sale cu proprietăţi curative, Lacul Ursu se află în apropiere de staţiunea Sovata, în judeţul Mureş. Este cel mai mare lac sărat helioterm din România și este locul perfect pentru un weekend relaxant. (Sursa foto: calatoruldigital.ro)

Lacul Sfânta Ana

Situat în masivul Ciomatu, în apropiere de Tuşnad, Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România. Este aşezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu și se află la o altitudine de 946 m, având forma unei palete folosită de un pictor, în lucrările sale. Este o rezervaţie complexă naturală, geologică, floristică şi faunistică, fiind legată de Băile Tuşnad prin poteci turistice. (Sursa foto: trecator.ro)

Lacul Razim

Situat în sudul Deltei Dunării, despre Razelm sau Razim se spune că este un lac blestemat. Liniștea sa aparentă i-a păcălit pe mulţi, pentru că bărcile temerarilor au fost adesea scufundate de valuri uriaşe, iscate din senin. Mulţi au murit înecaţi pe acest lac, de-a lungul vremii… (Sursa foto: ghiduldelteidunarii.ro)

Lacul Bucura

Masivul Retezat adăposteşte cel mai mare lac glaciar din România. Frumusețea lacului Bucura este de neegalat. În zilele de vară, este destinația perfectă pentru turiștii care se încumetă să se răcorească în apele sale. (Sursa FOTO: devaturism.ro).

Bâlea Lac

Pe Transfăgărăşan, într-un peisaj de poveste, se află Bâlea Lac. Vara, lacul Bâlea este locul ideal unde puteţi fugi de canicula marilor oraşe. Puteți face drumeţii, alpinism, ciclism sau pescuit. Iarna, aici sunt aşteptaţi iubitorii schiului extrem, helischi-ului, snowboarding-ului sau alpinismului.  (Sursa FOTO: locuridinromania.ro)