E vară și suntem cu gândul la vacanță. Dacă agenţiile de turism ne îmbie cu oferte care mai de care mai tentante, Marea Neagră ne poate surprinde si ea cu câteva locuri minunate, unde poţi face plajă  liniștit. Avem câteva recomandări pentru cei care preferă frumusețea locurilor și liniștea, departe de forfota plajelor pline de turiști.

Gura Portiţei

Plaja Gura Portiţei este cu adevărat un loc uitat de lume. Această fâşie îngustă de nisip se întinde pe o suprafață de 4 km şi desparte Marea Neagră de Lacul Golovita (Delta Dunării). Dacă vrei să ajungi la Gura Portiţei nu ai foarte multe opţiuni. Fie ajungi cu vaporul de la Jurilovca, fie închiriezi o şalupă. Până la Jurilovca ajungi cu maşina, iar distanţa este de 92 de kilometric, respectiv 70 de km, dacă ne raportăm la Tulcea. (Sursa foto:9AM).

Plaja Sulina

Această plajă este situată la aproximativ 3 km de oraşul Sulina, adică la 30 de minute de mers la pas sau, dacă te grăbești sau ești mai leneș din fire, în câteva minute cu mașina. Pe această plajă ai parte de nisip foarte fin, de o apă limpede şi nu foarte adâncă. Având în vedere locul în care este situată plaja, nu este de mirare faptul că în fiecare săptămână zeci de turişti vin aici în căutarea unui loc pentru relaxare.(Sursa foto: Radio Constanta)

Plaja Corbu

Este situată la o distanță mică de stațiunile Mamaia și Năvodari.  Plaja Corbu este una retrasă, sălbatică, pe alocuri nisipul fin este amestecat cu cochilii de scoici și melci. Aceasta este preferata turiștilor care caută o oază de liniște și recreere, singurul zgomot auzit aici fiind cel al valurilor. (Sursa foto: Sursa zilei)

Plaja Sfântu Gheorghe

Plaja Sfântu Gheorghe este o altă plajă virgină unde îți poți petrece clipe minunate în liniște, fără forfota nebună de care te lovești pe plajele foarte cunoscute și pline de turiști. Este situată la 3km de localitatea Sfântu Gheorghe și poți ajunge din oraș în douăzeci de minute. Odată ajuns pe plajă, în partea dreaptă poţi vedea gura de vărsare a braţului Sfântu Gheorghe în Marea Neagră, iar în partea stângă poţi admira plaja cu nisipul fin, aşa cum rar mai vezi pe litoralul românesc. (Sursa foto: 9AM).