Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 8 clătite pregătite după reţeta proprie
- 250 de grame de brânză de vaci
- 5 ouă
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 200 grame de smântâna dulce
- 250 de grame de zahăr
- un pumn de stafide
- unt pentru uns vasul
- Opțional: coajă rasă de la 1 portocală
Mod de preparare:
- Brânza se amestecă cu un ou întreg, 50 de grame de zahăr, stafidele, puțină coajă rasă de portocală (opțional) şi un plic de zahăr vanilat.
- Se separă ouăle, galbenuşurile se mixează cu un plic de zahăr vanilat, 80 de grame de zahăr şi smântână
- Clătitele se umplu cu amestecul de brânză, se împachetează ca sarmalele şi se aşează într-un vas termorezistent uns cu unt, presărând fulgi de unt
- Albuşurile se bat spumă tare, apoi se adaugă restul de 120 de grame de zahăr şi se continuă baterea până se dizolvă bine zahărul
- Se toarnă peste clătite crema de gălbenuşuri şi smântână şi se acoperă cu bezea
- Se dau la cuptor la 150 de grade până se caramelizează bezeaua.
foto: Banatul Azi