Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 8 clătite pregătite după reţeta proprie
  • 250 de grame de brânză de vaci
  • 5 ouă
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 200 grame de smântâna dulce
  • 250 de grame de zahăr
  • un pumn de stafide
  • unt pentru uns vasul
  • Opțional: coajă rasă de la 1 portocală

Mod de preparare:

  1. Brânza se amestecă cu un ou întreg, 50 de grame de zahăr, stafidele, puțină coajă rasă de portocală (opțional) şi un plic de zahăr vanilat.
  2. Se separă ouăle, galbenuşurile se mixează cu un plic de zahăr vanilat, 80 de grame de zahăr şi smântână
  3. Clătitele se umplu cu amestecul de brânză, se împachetează ca sarmalele şi se aşează într-un vas termorezistent uns cu unt, presărând fulgi de unt
  4. Albuşurile se bat spumă tare, apoi se adaugă restul de 120 de grame de zahăr şi se continuă baterea până se dizolvă bine zahărul
  5. Se toarnă peste clătite crema de gălbenuşuri şi smântână şi se acoperă cu bezea
  6. Se dau la cuptor la 150 de grade până se caramelizează bezeaua.

foto: Banatul Azi