Să ajungi toamna, când se culege via, la Conacul Domniței Ralu este o binecuvântare. Liniștea e copleșitoare, miroase a must, iar câmpurile cu viță de vie sunt cu adevărat superbe.

La 12 km de Ploiești (70 km de București), în satul Chițorani, spre Valea Călugărească, se află unul dintre cele mai frumoase conace din România.

Povestea lui sună cam așa: domnița Ralu este regina Conacului, ea l-a primit cadou în dar în urmă cu aproape zece ani de la soțul său. Pe vremea aceea, Conacul era o clădire în paragină. Dar, hotărâți să renască acest obiectiv istoric, cei doi proprietari au recondiționat clădirea, au colaborat cu profesioniști din domeniu, au călătorit prin toată Europa pentru a mobila și decora locul, iar rezultatul final a meritat toate eforturile.

Autenticitatea vremurilor de odinioară este conferită, se pare, de o scrisoare, veche de aproape o sută de ani, scrisoare care a fost găsită la baza fundației vechii clădiri. Scrisoarea poartă semnătura primilor proprietari.

Conacul Domniței Ralu este acum un loc pentru evenimente, dar aici se mai găsește și un restaurant spațios și o cramă. Așadar, oricine are drum prin zonă sau vrea să se bucure de o zi relaxantă de toamnă, la un pahar de vin bun, este așteptat aici în vizită!