La aproximativ 50 de kilometri de Piteşti, în comunca Corbi, satul Jgheaburi, se află o adevărată minune a artei într-o simbioză specială cu natura. Este vorba  de Mănăstirea Corbii de Piatră, cunoscută ca „biserica din piatră”.

Lăcaşul de cult construit direct în stâncă adăpostește și cel mai vechi ansamblu de pictură din România, realizat undeva în secolul al XIV-lea, înaintea celui de la Biserica Domnească de la Curtea de Argeş.

Ansamblul a fost reînfiinţat în perioada domnitorului Neagoe Basarab (1512 – 1521) și este un loc unic în țara noastră și o destinație ce merită bifată mai ales de credincioși.

Săpat într-un perete masiv de stâncă, înalt de circa 30 m şi lung de 14,5 m, Corbii de Piatră este singurul lăcaş de cult din România care are două altare funcţionale pe acelaşi naos. A existat supoziţia că cele două altare ar fi fost construite pentru a servi atât cultului ortodox, cât şi celui catolic. Însă aspectul lor bizantin împinge vechimea construcţiei în primul mileniu al erei creştine.

Cele câteva zeci de trepte care duc până la biserica săpată în piatră sunt uzate de trecerea timpului şi fac urcarea o mică aventură. Însă priveliştea şi lăcaşul de cult merită orice efort.

Deasupra bisericii, încastrată în stâncă, se află crucea de piatra de la 1700, iar în fața bisericii este paraclisul de lemn cu clopotnița construit în 1890.