Cine spune că o vacanță în România nu se poate transforma într-una de neuitat? Actrița Cristina Cioran mărturisește cu sinceritate că este îndrăgostită de țara sa, mai ales de Dobrogea, pentru că are de toate, de la peisaje care îți taie răsuflarea, la bucate alese și oameni primitori.

Care este locul din țara noastră pe care îl vizitezi cu plăcere de fiecare dată?

Locuiesc în București, dar sunt din Constanța, așa că tot ce ține de mare și de Constanța este parte din mine, din trecutul, prezentul și viitorul meu.

Din punct de vedere culinar, care zonă a țării ți se pare cea mai ofertantă și de ce?

Îmi place să mănânc bine și recunosc faptul că, de fiecare dată, mă încântă mâncarea de la noi, din Constanța, mai ales că este o combinație între bucătăria românească și bucătăria turcească, atât de apreciată peste tot în lume. Combinațiile între legume și carne sunt geniale, plăcintele și dulciurile sunt de neratat. Mi-e dor de o plăcintă dobrogeană ca la Constanța, de un Suberek așa cum doar la noi mănânci, vinete la cuptor… și multe altele.

Care ar fi un TOP 5 destinații din România pe care le recomanzi cu plăcere?

Pe primul loc este Dobrogea pentru că are de toate, de la mare la Delta Dunării, de la Munte la nisipul minunat. Pe locul doi este Bucovina. Locul trei: Clisura Dunării, Herculane pe locul patru și Maramureșul l-aș pune pe locul cinci.

Se întâmplă des să mergeti în vacanțe în România? Care a fost ultima vacanță aici?

Sunt într-o permanentă vizită în România, mă plimb mereu, de fiecare dată când am timp. La mare am fost ultima dată și la Sinaia.