Pentru mulți dintre noi, frigănelele reprezintă desertul copilăriei. Dar, chiar și astăzi, poate fi un deliciu pentru cei mici. Iată două rețete simple!
Frigănele dulci
Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: câteva felii de pâine, 2 ouă, o lingură de zahăr, 400 ml lapte, o linguriță extract de vanilie.
Mod de preparare: Într-un castron, mixăm bine ouăle cu zahărul și extractul de vanilie. Turnăm încet laptele și omogenizăm. Înmuiem feliile de pâine în acest amestec, apoi le punem la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei. Se prăjesc la foc mic, pe ambele părți, apoi se scot pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Se servesc calde, cu puțin zahăr pudră deasupra.
Frigănele sărate
Ingrediente: Câteva felii de pâine neagră veche, 4 ouă, 8 linguri lapte, cașcaval ras, ulei, sare și piper, după gust.
Mod de preparare
Se bat ouăle cu laptele, se adaugă sarea şi piperul. Feliile de pâine se introduc în amestecul de ouă și se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei şi se frig pe ambele părţi. Când sunt gata, se așează pe un platou și se presară caşcavalul ras pe ele fierbinţi, apoi pot fi servite.