Adepta pieselor feminine, dar și a motivelor tradiționale, Izabela Măndoiu  creează, încă din anul 2008, piese vestimentare unice.

Designerul crede în poveștile țesute cu valori, povești care duc mai departe tradițiile românești și adaptează stilul popular așteptărilor moderniste.

Sunt de părere că vestimentațiile cu motive tradiționale înfrumusețează într-un mod aparte sufletul purtătoarelor, dar și peisajul urban. “, spunea designerul.

Așadar, motivele tradiționale i-au servit drept sursă de inspirație, deci a fost natural să folosească acest tip de aplicații pe creațiile sale.

Pasiunea Izabelei pentru tot ceea ce înseamnă stil autentic românesc a pornit de la o ladă cu zestre.

Eu îmi amintesc de lada cu zestre a mamei mele, o ladă în care erau păstrate cu sfințenie țesături atât de frumoase, care mă fascinau: șervete țesute, lenjerii brodate, cuverturi țesute la război, toate cu motive tradiționale românești. Cufărul acela avea o magie aparte pentru mine, și, de fiecare data când aveam ocazia, de preferat pe ascuns, mergeam și scoteam tot din ladă pentru a le admira.” , spune designerul.

Prima creație realizată în atelierul său, inaugurat în 2014, odată cu rebranding-ul, a fost o rochie cu ie, solicitată și de către mirese, rochie pe care Izabela Măndoiu o realizează și astăzi, însă de fiecare dată cu model diferit de cusături manuale. Sunt femei care văd rochiile cu ie drept o variantă potrivită pentru nunta lor, un lucru care ne bucură pe noi toți.