Roger, artistul mexican stabilit în Munții Apuseni

0
1680

Fotograf profesionist, colaborator la revista de modă OTTO şi nu numai, a trăit în S.U.A. şi în Germania, dar a preferat să se stabilească în urmă cu zece ani în România.

România a văzut-o pentru prima dată în 1998, când muncea în Germania, iar după aceea, încântat de frumuseţea locurilor s-a hotărât să se stabilească la noi. După o perioadă de căutări, a decis să-și cumpere casa și terenul pe Dealul Rășinarului. Astfel, viața lui Roger se împarte între jobul de fotograf profesionist și casa din Răchițele (unde are diverse îndeletniciri: munca pământului, culesul de plante, cositul, tăiatul lemnelor, etc).

Pentru a avea mai mult spațiu pentru prietenii veniți în vizită, a transformat o şură într-un dormitor, iar cei care nu mai au loc pot dormi în corturile pe care le instalează în curte. Iarna se bucură la gura sobei de viaţa de aici împreună cu vecinii şi sătenii.

În privința alimentelor, cumpără doar produse de la localnici – lapte, brânză, cartofi, miere, etc. Aşa a hotărât să-și ajute comunitatea în care locuiește şi toată lumea se miră de ce nu intră vreodată în magazine.

Îi place viaţa de aici, simplă, austeră, pe care o consideră un mare succes. Nu se concentrează pe problemele globale fiindcă Roger, artistul mexican, ştie un lucru: “La Răchiţele mă pot dezvolta firesc, din toate punctele de vedere, şi pot trece mai uşor de greutăţile ce întotdeauna apar. Fac tot ce trebuie ca să fiu sigur că atunci când moartea va veni la mine aceasta să mă găsească fericit”!

Foto: gazetadecluj.ro