Fiecare loc din România este pentru prezentatoarea tv o reîntoarcere Acasă. Roxana Iliescu ne-a povestit câteva lucruri de suflet despre țara sa și ne-a făcut un TOP al locurilor pe care le frecventează de fiecare dată cu plăcere.

Ce înseamnă România pentru Roxana Iliescu?

Aș bate încontinuu țara în lung și-n lat. De la București la Suceava și Satu Mare. Acum câteva zile m-am întors în Deltă și m-am încărcat cu toată natura de acolo. Dar, la fel pățesc și la Amara, la Vatra Dornei, la Cluj, Sinaia, Curtea de Argeș, Sibiu sau Turnu Măgurele, pretutindeni. Am înțeles cât de mult mă încarcă fiecare colțișor după ce am stat doi ani în Italia. Când am trecut înapoi Dunărea, am oprit mașina, am sărutat pământul românesc și l-am respirat. Am acceptat atunci că nașterea mea aici nu a fost întâmplătoare și nici doar ca să am de unde să plec.

Dacă ar fi să recomanzi o destinație din țara noastră din punct de vedere gastronomic, care ar fi?

Clar Delta. Ador peștele, mămăliga, ciorbele și ardeiul iute.

Cum arată un TOP 5 al recomandărilor pentru doritorii de vacanțe în țara noastră?

Aici chiar că e greu. Depinde pentru cine: pentru o familie cu copii – Sinaia – Stâna Regală, Domeniul Culcer din Dobrița, oriunde pe Valea Izei, Hotel Posada pe Lacul Vidraru, Pensiunea Atra pe Valea Doftanei. Ordinea e aleatorie.

Mergi des cu familia în vacanțe la noi?

Da, mergem foarte des. Și în weekend-uri, și în vacanțe. De multe ori unim utilul cu plăcutul. Adică, dacă am eu un seminar de susținut undeva, iau și gașca să ne distrăm o zi-două. Vara asta în Valea Doftanei, la Brad, în Deltă, la Sarmisegetuza, Sinaia, Sibiu, Cluj, Brașov, Constanța. Singura problema pe care am întâmpinat-o (în Deltă la Cormoran, la Snagov la Clubul Snagov de 5 stele și în multe alte locuri de prestigiu) este atitudinea angajaților. Mai ales în zonele sezoniere, atitudinea este de supremă jegmăneală de tip acum ori niciodată și de mega favoare din partea lor că te servesc. Am întâlnit angajați care trimiteau clienții în altă parte, ca să termine ei mai repede programul.

Dacă reușești să ignori asta, țara asta e minunată!!!