Fie pâine cât de rea, tot mai bine în țara mea- este o vorbă românească. Însă România are multe de oferit. De la munte la mare, de la parcuri la castele, de la peșteri la fauna și flora Deltei, de la orașe mici și pline de istorie, la lăcașuri de cult datând de sute de ani.

Iuliana Tudor, vedeta TVR  care promovează de mulți ani muzica populară și tradițiile românești, ne-a făcut un TOP al locurilor din România pe care le recomandă cu drag.

  • Care este locul din țara noastră pe care îl vizitezi cu plăcere de fiecare dată?

România e frumoasă oriunde. Depinde de noi dacă o ajutăm să fie atrăgătoare și pentru alții. Pentru mine, rădăcina este în Prahova, la Băicoi, locul unde n-am născut. De acolo îmi iau energia și forța! Apoi Sibiul, Timișoara, Sighișoara, Clujul, Bucovina, Maramureșul, Brașovul, Delta, toate sunt locuri unde aleg să petrec vacanțe și să-i arăt fiului meu că are o țară unică!

  • Din punct de vedere culinar, care zonă a țării ți se pare cea mai ofertantă și de ce?

Doamne, aici m-ați lovit:). Păi, cum să pot alege eu vreodată între brânza de Sibiu, plăcintele din Moldova, prăjiturile din Banat sau ciorbele de acasă din Muntenia…

  • Care ar fi un TOP 5 destinații din România pe care le recomanzi cu plăcere?

Dacă ar fi să fac un top, el ar arăta așa: Delta Dunării, Sibiu, Sighișoara, Brașov, Bucovina, Timișoara, Maramureș… Sunt mult mai multe.

  • Se întâmplă des să mergi în vacanțe în România? Care a fost ultima vacanță aici?

Da, merg în vacanță în țara noastră cel puțin o dată pe an! Cel mai recent oraș vizitat a fost Sighișoara.  Este unic și special!

FOTO: Arhiva personală