Delta din Carpați este cu adevărat un loc magnific, iar în această vară este obligatoriu să mergeți aici. Iată câteva motive care o transformă într-o destinație perfectă de vacanță!

Delta din Carpați se află în Depresiunea Bârsei, bazinul Oltului, în județul Brașov. În fiecare vară, locul se transformă în paradis, un loc în care natura renaște.

Lacurile de la Dumbrăvița sunt mediul ideal pentru iubitorii de păsări rare. Aici poți vedea și fotografia la tot pasul: corcodelul mare, corcodelul mic, stârcul pitic, buhaiul de baltă, cocori, stârcul cenușiu, egreta mare, eretele de stuf, rața mare, rața cu cap castaniu, rața moțată, găinușa de baltă, diferite păsărele de stuf, pițigoiul pungar etc.

Astfel, zona a devenit un loc ideal pentru amatorii de ornitologie din țară și de peste hotare, birdwatching-ul fiind aici foarte popular.

Tot în acest paradis natural întâlnim și câteva specii de plante de o mare valoare ecologică și de un real interes conservaționist. Printre ele se numără: daria, floarea de cenușă siberiană, floarea șapte degete sau specia caracteristică zonei, dumbrăvița de baltă etc.

Dacă vă aflați în zonă și mergeți să vizitați Cetatea Sighișoarei sau Cetatea Rupea, merită să faceți și aici un popas.