Conopida este una dintre cele mai sănătoase legume, cu o concentrație mare de nutrienți și săracă în calorii. Cei cărora le place această legumă au la dispoziție o varietate de rețete rapide. Noi îți propunem trei mâncăruri pe bază de conopidă, gustoase și ușor de preparat.
Piure de conopidă
Pentru 4 porții, este nevoie de următoarele ingrediente:
- O conopidă medie
- 50 g unt
- 3 linguri de smântână
- Sare, piper, nucșoară
- Pătrunjel tocat
Se fierbe conopida întreagă. Se scurge și se pasează bine, apoi se adaugă untul, smântâna, sarea, piperul și nucșoara. În momentul în care se pune pe farfurii, se presară deasupra pătrunjelul tocat. Se servește cu friptură, alături de murături.
Gogoși de conopidă
Pentru 4 porții, ste nevoie de următoarele ingrediente:
- O conopidă medie
- 150 g făină
- Puțin lapte
- 3 ouă
- Usturoi pisat
- Pătrunjel
- Chimion
- Paprika
- Sare, piper
Se rupe conopida în buchețele, care se fierb în apă cu sare timp de 10 minute, apoi se lasă să se scurgă. Între timp, ouăle se amestecă bine cu făina, în așa fel încât să nu rămână cocoloașe. Se adaugă laptele, condimentele și pătrunjelul și se amestecă din nou. Buchețelele de conopidă se trec prin această compoziție și se pun la prăjit în ulei încins. Se servesc alături de salată.
Tartă cu conopidă și cârnăciori
Pentru 8 porții, este nevoie de:
- Un aluat din foietaj pentru tartă
- 50 g gorgonzola
- 3-4 cârnăciori
- 500 g conopidă
- 3 ouă
- 2-3 linguri de smântână
- Câteva roșii cherry
- Brânză rasă
- Sare, piper
Cârnăciorii se taie rondele și se prăjesc aproximativ 5 minute. Conopida se rupe buchețele și se fierbe 5 minute în apă cu sare. Se așază aluatul în forma de tartă și se înțeapă din loc în loc cu furculița. Cârnăciorii, gorgonzola, conopida și roșiile cherry tăiate în două se așază în interiorul aluatului.
Într-un vas, se bat bine ouăle, apoi se adaugă smântâna, sarea și piperul. Se amestecă această compoziție, apoi se toarnă peste legume. Deasupra, se presară brânza rasă, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute. Se servește caldă.