Născută pe 11 iulie 1955 într-un sat din Vâlcea, Maria Dragomiroiu a câștigat foarte repede inimile românilor, prin vocea sa de o frumusețe rară. Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute de publicul larg!

Pe lângă voce, Maria Dragomiroiu se mândrește cu un păr de invidiat pe care artista spune că îl taie de două ori pe an, cam 10 cm vara și iarna. Mai mult, îndrăgita cântăreața a declarat de nenumărate ori că folosește tratamente făcute în casă, pentru sănătatea firului de păr.

Nu face sport in stilul clasic, dar mărturisește că are propria metodă de a fi în formă: face un sfert de ora de genoflexiuni în fiecare seară, înainte de culcare.

Nu merge niciodată la cosmetică, cântărea de muzică populară susținând răspicat că nu îi place.

După zeci de ani de concerte și emisiuni televizate, încă mai are emoții înainte de fiecare apariție în parte și se închină de fiecare dată, în culise.

Maria Dragomiroiu are doi copii de care este tare mândră: Ileana și Mircea și  este căsătorită cu impresarul său.

Artista are foarte mulți prieteni în muzica populară, printre care și Ileana Ciuculete, căreia i-a dedicat o melodie de suflet, atunci când aceasta a dispărut dintre noi.

La începutul carierei sale, Maria Dragomiroiu a fost comparată de foarte multe ori cu Maria Tănase, marea doamnă a muzicii populare românești.

Fostul Președinte al României, Ion Iliescu i-a conferit artistei in 2004 Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, Categoria A- Arta Spectacolului.

Sursa FOTO: mariadragomiroiu.ro si facebook