Ingrediente:
- 250 g mălai
- 1 l lapte
- 5 ouă
- 500 g brânză de vaci
- 100 g brânză de oaie
- 200 ml smântână
- 70 g unt
- 1 linguriță sare
Mod de preparare:
- Laptele se pune la fiert cu un praf de sare. Atunci când dă în clocot, adăugați mălaiul, ca atunci când faceți mămăligă. Amestecați constant pentru a nu se forma cocoloașe. După 10 minute, dați de pe foc și lăsați la răcit.
- Între timp, preîncălziți cuptorul. Într-un vas mic, separați ouăle.
- Într-un castron, mărunțiți brânza cu furculița sau daca e mai tare o puteți da pe răzătoarea mică. Amestecați brânza cu smântâna și adăugați gălbenușurile. Bateți albușurile cu un vârf de linguriță de sare până se întăresc.
- Amestecați terciul de mămăligă cu crema de brânză. Încorporați albușurile, cu mișcări ample. Ungeți o tavă cu unt sau tapetați-o cu hârtie de copt. Turnați compoziția în tavă.
- Dacă doriți, puteți presăra deasupra cașcaval ras.
- Dați la cuptor la foc mediu, pentru 35-40 minute sau până când vedeți că se rumenește la suprafață. Serviți aperitivul cald, cu smântână cremoasă deasupra.
Poftă bună!
Foto: www.realfood.com